Героите от медоносната гора край Добринище засадиха 1000 дръвчета за пчелите

Автор: Георги Пчелин

Ден на народните будители

Денят е 1-ви ноември, неделя. Изгревът ни буди в Деня на Нардоните Будители. Развълнувани, нямаме търпение да се запътим към мястото, което ще ни промени завинаги! Нито един облак в синьото небе – времето бе с нас!

Запътихме се към сборния пункт, където вече ни очакваха първите доброволци, дошли с теснолинейката чак от Пловдив! Заидваха и хората от Банско, Разлог, Благоевград, Гоце Делчев, София, дори от Кърджали. Не се сърдете ако изпускаме някого! Невероятно усещане е да погледнеш хората в учите и да видиш усмивките на лицата им. Изпълнени с надежда да дадат живот на дръвче, което от своя страна да стане храна за пчелите!

Засаждането

Събрахме се! Над 70 човека очакваха с нетърпение да засадят дръвче. Много от тях щяха да засадят първото си такова. Най-голямата радост за нас беше, че половината от добровоците бяха деца! Най-важното за всички ни е да успеем да върнем децата към природата. За това и щастието бе неописуемо!

Служители на Държавно горско стопанство „Добринище“ (ТП ДГС Добринище) въведоха всички ни през прцедурите на залесяване на конкретните дръвчета (Бяла акация, Сребролистна липа и Едролистна липа). Председателят на фондация „Да спасим пчелите“ – Георги Пчелин, приветства всички доброволци, засаждането започна! В края на засаждането инж. Георги Кушлев ни омая с лекцията си, в която разказа повече за видовете дръвчета. Думите не могат да опишат емоцията и ситуацията, така че ви съветваме да изгледате видеото по-горе.

Благодарим

Събитието нямаше да може да се случи без усилената работа на екипите на фондация „Да спасим пчелите“ и ТП ДГС Добринище. Огромни благодарности към организаторите! Най-големите благодарности са за вас – доброволците! Велики сте! Също така благодарим за съдействието на Планинска спасителна служба – отряд Добринище и за подкрепата на Велоклуб Добринище. Обединението прави силата!

Снимки от събитието

Хареса ли ви статията? Споделете с приятели.

Още публикации
Scroll to Top