Майсторски клас "Да спасим пчелите" с Диляна Пчелина, Георги Пчелин и Мая Бочева

Автор: Георги Пчелин

Повече за майсторския клас "Да спасим пчелите"

Щастливи сме да ви споделим, че започваме 2023 година с майсторски клас „Да спасим пчелите„, който ще се проведе по време на изложбата „Как да върнем пчеличките“ в музея за история на София (под куполите на Ларгото). Изложбата ще продължи 2 седмици. Майсторският ни клас ще се проведе на 18 февруари (събота) от 11:00 часа, като има за цел да запознае децата с пчеличките, важността на тези малки същества и ролята им в цялата екосистема. Ще ви покажем и разкажем много интересни неща от живота им и ще се опитаме да отговорим на всичките ви въпроси.

Майсторският клас ще се проведе в рамките на един час, като през това време ще ви запознаем с пчеличките, повече за техния живот и тяхното устройство, интересни факти за пчелите. Ще си говорим за опрашването и защо то е важно и ще достигнем до най-важната тема – защо пчелите са толквоа важни за нашата екосистема? Ще се видим там!

майсторски клас

Майсторски клас "Да спасим пчелите" с Диляна Пчелина, Георги Пчелин и Мая Бочева

Кога: 18-ти февруари (събота) от 11:00 часа
Къде: в Музей за история на София
Изложбена зала 2 под куполите на Ларгото (пл. “Независимост”)

Откриването на изложбата

През двете седмици ще се проведат доста интересни майсторски класове, които включват и други интересни личности като Мария Димитрова от фондация „Заедно“ и разбира се Мая Бочева-Уики от „Туй-онуй“, която е виновник това да се случва! Изложбата е организирана от издателска и продуцентска къща „ТАТ Криейтив“, а откриването ще е на 10-ти февруари от 18:00 часа под статуята на Света София – в двете красиви зали на музея. Заповядайте на откриването на изложбата!

откриване изложба

Откриване на изложба към книгата "Как да върнем пчеличките?"


Кога: 10-ти февруари от 18:00 часа
Къде: гр. София, под статуята на Света София в двете красиви зали на музея

Повече за книжката "Как да върнем пчеличките?"

„Как да върнем пчеличките“ е третата книга от трилогията „Защо си тръгнаха пчеличките“. Първата книга носи заглавието „Защо медът е толкова сладък“, а втората „Къде ли да изхвърля това“. Книжките са много интересни и са изпълнени с невероятните рисунки на Мая. В тях ще намерите и различни игри за ползите от пчелите, цветята и ползите от тяхното отглеждане, които ще направят още по-интересен деня на вашето дете. А за феновете на готвенето има дори и рецепти с пчелни продукти. Можете да поръчате книжката от тук.

книжка

Вземете книжката "Как да върнем пчеличките"

Изчезването на пчелите е глобален проблем, който Мая Бочева-Уики пресъздава на достъпен за децата език. Нейните герои Любка Любопиткова и Мъдрян се отправят на голямо пътешествие в света на "Туй-Онуй", който се намира в стара книга, притежание на бабата на Любка...

Хареса ли ви статията? Споделете с приятели.

Още публикации
Scroll to Top