loader image

Питате се кои сме ние и защо бихте ни се доверили?

Bees4Peace има за цел да демократизира пчеларството, пчеларските организции и общество

Здравейте, пчелари и пчелолюбци.

Приветстваме всички, които по един или друг начин се грижите за оцеляването на пчелите.​

Обръщаме се към вас с идеята да ви разясним въпроси относно проекта Bees4Peace, които ви касаят пряко и непряко. По-подробна информация можете да прочетете в нашата Документация. Какво целим в дългосрочен план с всички тези обещания, които даваме? Какво по-различно ще направим от всички други пчеларски организации, учредявани някога? По-долу отговаряме на тези и още много други въпроси. 

Не претендираме, че знаем всичко за пчелите. Напротив – признаваме, че знанията никога не са достатъчни. Винаги има място за още и нужда от надграждане. Поради тази причина е важно вашето мнение, важна е вашата обратна връзка. Важно е да осъзнаваме, че понякога се налага да се борим против егото си, стига да е за благото на човечеството, защото и аз, и ти, и децата ни, и родителите ни, и приятелите ни сме част от това човечество. Проблемите се трупат един след друг – климатът се променя с главоломна скорост. Природата се унищожава, без да осъзнаваме, че имаме нужда от нея. Водите се замърсяват и носят болести из целия свят и най-големия проблем за нас – пчелите измират и изчезват. 

Поради тази причина е важно да се действа, без да се отлага нито ден повече. Хората, които създаваме Bees4Peace сме хора, които осъзнаваме важността на пчелите за цялата екосистема. За това решихме да комбинираме нашите знания от различни сфери и да създадем децентрализирана система от пчелари и хора, осъзнаващи важността на пчелите – т.нар. от нас Пчелолюбци. Ние сами определяме бъдещето си в платформата и организацията. Използваме непробиваеми технологии, за да гласуваме онлайн по определени казуси без опасност от външна намеса или манипулация и сме децентрализирани, без възможност за централизирано управление в огранизацията. 

Нашата сила ще е насочена в изработката на децентрализирана онлайн платформа за обмен на данни между пчелари, пчеларски организации и Пчелолюбци с цел организиране на кампании и събития, с помощта на които увеличаването броя на пчелите както в България, така и в световен мащаб, да бъде факт. Също така, платформата ще включва функционалности за подаване на сигнали за мъртви пчели при евентуално натравяне от пестициди, както и сигнали за намерени рояци. Вие ще сте хората, които ще получават сигналите за рояците, като така ще помогнем за спасяването на голям брой пчелни семейства, а пчеларите ще получават безплатно пчели.

Всеки човек, осъзнаващ важността на пчелите за екосистемата, независимо дали е пчелар или не, е добре дошъл да се запише в екипа от доброволци на Bees4Peace. Самите ние изработваме платформата на доброволчески начала и се борим за опазването на пчелите. Не го правим за пари, не го правим за слава, не го правим, за да се докажем. Правим го за доброто на човечеството и екосистемата, за това ви молим, ако се развивате в някоя от следните сфери и имате желание да помогнете за развитието на проекта за опазването на пчелите и да станете доброволец – пишете ни:

Пчелар;
Програмист (мобилни и уеб приложения/Blockchain/Smart Contracts);
Юрист – консултант;
Икономист – консултант;
Химик (област пестициди);
Агроном – растителна защита.
Горе