Нашите дейности

2019

Website 1.0

Номер едно в списъка с дейности на фондация „Да спасим пчелите“ е публикуването на първата ни уеб страница в онлайн пространството – www.bees4peace.com. Сайтът се развива постоянно. За повече информация се запишете за нашия имейл бюлетин.

МАЙ

СЕПТЕМВРИ

Снимай пчела

Една от първите ни дейности – „Снимай пчела“, беше вдъхновена от пчелите в града. Предизвикателство за най-красивата снимка на пчели или пчелни семейства. Вижте повече в нашата публикация. Снимай пчела →

2020

Учредяване на фондация

Официално регистриране на фондация „Да спасим пчелите“ в Търговски Регистър на Република България.

ЮНИ

ЮЛИ

Онлайн лекция

Онлайн презентация на тема „Защо е нужно да спасим пчелите“ проведена пред 40+ служители на фирма GemSeek – по тяхна покана.

Петиция "Да спрем глифозата"

През 2016 година от Световната Здравна Организация (СЗО) класифицират веществата Глифозат (Glyphosate), Malathion и Diazinon като „вероятно канцерогенни“. Поради тази причина стартирахме петицията Да спрем глифозата. Подпишете тук.

АВГУСТ

НОЕМВРИ

Медоносна гора

Засадихме 1000 медоносни дръвчета край град Добринище. Съвместно с ТП ДГС Добринище организирахме обществено засаждане на медоносна гора. Видео от засаждането →

Website 2.0

Едно от най-големите обновявания на нашия уебсайт www.bees4peace.com. Публикуване на Манифеста на фондация „Да спасим пчелите“ сред общността.

ДЕКЕМВРИ

2021

ЯНУАРИ

Google for Nonprofits

Едно от най-големите ни постижения! Бяхме одобрени от Google for Nonprofits. Огромни благодарности за възможността да се възползваме от услугите на Google за безплатна реклама в рамките на поне една година!

Фестивал "Денят на пчелите"

На 20-ти май честваме международния ден на пчелите! По този повод, съвместно с Истински мед, организирахме целодневно събитие в чест на пчелите и тяхната важност за екосистемата! Научете повече за събитието.

МАЙ

МАЙ

Стената на пчелите

С подкрепата на посолството на Република Словения в България организирахме рисуване на 30-метрова стена по повод Международния ден на пчелите. Артистите от Sofia Graffiti Tour изрисуваха шедьвоър, който можете да видите на живо в парк Свети Никола, гр. София. Научете повече.

Сериал "Люба и пчелите"

Съвместно с нашите приятели Истински мед и Люба направихме този невероятен сериал от няколко епизода. Разказва една история по действителен случай, в която всеки един от нас може да се припознае по един или друг начин. Гледайте епизодите тук.

ЛЯТО

2022

МАРТ

Лекция по покана на ПАЕГ

По покана на учениците от 12 клас от Първа английска езикова гимназия, гр. София, с подкрепата на тяхната учителка по Гражданско образование Пенка Прокопиева, ни поканиха да поговорим за важността на пчелите, защото за тях, както и за нас – тази кауза е от изключителна важност. Снимки тук.

Денят на на пчелите - 20 май

По покана на Посолството на Словения в София имахме удоволствието да се срещнем с прекрасните деца от 51 СУ „Елисавета Багряна” и техните ръководители, за да си поговорим за пчелите, колко важни са те за цялата ни екосистема и да поставим един традиционен словенски кошер в двора на училището. Вижте повече.

МАЙ

Scroll to Top