Стената на пчелите - изрисувахме 30 метрова стена посветена на пчелите (ВИДЕО)

Автор: Георги Пчелин

Стената на пчелите

Осъществихме една наша мечта, а именно да се изрисува първата голяма стена в България, която е посветена на пчелите. Успяхме! Благодарение на подкрепата на Посолството на Република Словения в България и на безвъзмездния труд на артистите от Sofia Graffiti Tour днес можем да се похвалим с първата стена в България, изрисувана и посветена изцяло на важността на пчелите за екосистемата! Благодарим от сърце на всички, които помогнаха за осъществяването на този проект. Стената на пчелите – изрисувахме 30 метрова стена посветена на пчелите!

Както много от вас знаят, нашата цел е да се опитаме да информираме колкото се може повече хора относно важността на пчелите за екосистемата. Тази ни цел ни доведе и до организирането и изпълнението на подобен проект. Посланието ни „Да спасим пчелите“ вече достигна до десетки хиляди благодарение на стената. Ако споделите тази статия в социалните мрежи ще помогнете посланието ни да достигне до още повече хора!

Проектът бе осъществен по повод Международния ден на пчелите, 20 май, 2021 година. Можете да видите стената на живо в парк Свети Никола, град София (до уличния фитнес).

Как се стигна до изрисуването на 30 метровата стена

Интересна е историята на един лондонски артист, който рисува рисунки с послания в градски условия, като темите са основно свързани с опазването на околната среда. Името му е Louis Masai Michel и често рисува неща, свързани с важността на пчелите за екосистемата. Това ни подсети, че в България имаме артисти на световно ниво и че нищо не ни пречи да започнем да обсипваме българските улици с цветни и красиви рисунки, свързани с пчелите и тяхната важност за екосистемата.

Тогава се сетихме за нашите приятели от Sofia Graffiti Tour, които пък от своя страна организират ежегодно графити фестивали. Също така са създатели на известната графити обиколка на София, имаща за цел да покаже на хората красотата на улиците в сивия град. Свързахме се с тях и се оказа, че можем да си помогнем взаимно и така решихме, че с тяхна помощ ще създадем изрисувана стена в центъра на София. Целта ни е да повишим вниманието към изчезването на пчелите и да покажем на хората, че те са едни красиви същества, без които нашата екосистема няма да може да съществува такава, каквато я познаваме днес!

Да спасим пчелите графит

Хареса ли ви статията? Споделете с приятели.

Още публикации
Scroll to Top