Засаждане на зелен пояс от медоносни дръвчета в село Петърч

Една кампания на Истински мед и Гората.бг

Кога, къде и защо?

Винаги сме вярвали, че успехът се крие в обединението! Нашите приятели от „Истински мед“ се обединяват с Гората.бг и организират засаждане на плодно-медоносни дръвчета. Целта е да се осигури повече храна за пчелите в района, както и да има по-добра превенция от наводненения. Често се случва пчелари да губят кошерите си заради наводнения в зависимост от райна, където е разположен пчелинът.

Дърветата задържат вода, следователно при проливни дъждове и топящи се снегове те ще могат да задържат водата преди тя да достигне до населеното място. Това е причината и да се случи това засаждане на зелен пояс от медоносни дръвчета около в Петърч. Заповядайте!

Кога: 3-ти Март, 2021 година, събиране в 10:30

Къде: с. Петърч (координати)

Събитие: www.facebook.com/events/zasajdane

Повече за организаторите

Гората.бг е организацията, организирала стотици засаждания и засадила над милион дръвчета из цяла България. Разбира се, без помощта на всички доброволци гора не се сади, за това ви призоваваме все по-често да посещавате засаждания, организирани от Гората.бг. Следващата цел е 3 000 000 дръвчета!

Истински мед е платформа, която помага на българските пчелари да реализират продукцията си на честна цена. Консуматорите на мед пък могат да се сдобият със 100% чист истински продукт с гарантирани качество и произход, използвайки платфромата на istinskimed.bg.

Повече за фондация „Да спасим пчелите“ можете да научите в нашите страници Манифест, Нашите дейности и За нас.

Хареса ли ви статията? Споделете с приятели.

Още публикации
Scroll to Top